Enter your keyword

Η μαμά μου, το πιο πολύτιμο μου δώρο!

Η μαμά μου, το πιο πολύτιμο μου δώρο!

Η μαμά μου, το πιο πολύτιμο μου δώρο!

Από όλες τις μορφές αγάπης, η αγάπη της μητέρας είναι η πιο δυνατή. Η αγάπη της μητέρας δεν γνωρίζει όρια και είναι για πάντα. Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γιορτής της Μητέρας κι όμως της αξίζει να γιορτάζεται κάθε μέρα του χρόνου.
  Μητέρα, μια λέξη γεμάτη με πολλές σημασίες, χρώματα και συναισθήματα. Ακόμη κι μέσα από  διαστήματα με εντάσεις, ενστάσεις και αποστάσεις, η σημασία και η δύναμή της δεν αλλάζει ποτέ. Όσα «μαμά φύγε», «μαμά σε μισώ», «μαμά όχι», «μαμά μή», «μαμάααααα» και αν ειπωθούν η αγάπη αυτή δεν γνωρίζει εγωισμό, δυναμώνει. Μητέρα είναι η γυναίκα που σε γεννάει, που σε μεγαλώνει, εκείνη που σου δίνει ζωή, αλλά το πιο σημαντικό, είναι εκείνη που δίνει τη ζωή της για εσένα. Είναι εκείνη η γυναίκα που μπορεί να σε γεννήσει ή και όχι, είναι το άτομο εκείνο που συμβολίζει την αγάπη, την ηρεμία και την ασφάλεια. Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι γεμάτο με πολύ σκληρή δουλειά, όμως είναι παράλληλα και η πιο ιερή, καθώς το ένστικτο της μητέρας είναι άκρως σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Η έννοια της μητρότητας υπερβαίνει την παροχή μόνο των υλικών αγαθών και εμπεριέχει την έννοια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης.
   Ο ρόλος της μαμάς είναι ένας ρόλος δύσκολος και μοναδικός μέσα από τη δική του μαγεία. Μαμά… μια λέξη που ξαφνικά γίνεται μελωδία. «Η αγάπη της μητέρας είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε έναν απλό άνθρωπο να πετύχει το ακατόρθωτο», είπε κάποτε η Marion C. Garretty. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, από τα πιο μακρινά μέρη της γης, με τις πιο άγνωστες γλώσσες, το μόνο που πάντα είναι το ίδιο, είναι όταν ένα παιδί φωνάζει την μαμά του ή όταν μια μαμά απευθύνεται στο παιδί της. Είναι η λέξη «μαμά» που σχεδόν σε όλες τις γλώσσες μοιάζει, είναι η ενέργεια που υπάρχει πάντα ανάμεσα στη μαμά και στο παιδί της!
  Η μαμά μας είναι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπουμε, η πρώτη φωνή που ακούμε, τα πρώτα μας ερεθίσματα. Είναι παντού, στο σπίτι, στην δουλειά, στις χαρές μας, στις λύπες μας , στους αγώνες μας, στις σχέσεις μας, στις απογοητεύσεις μας… Είναι εκείνη που προσπαθεί σκληρά για να μας παρέχει τα καλύτερα. Που παρά την κούραση της θα ξενυχτήσει μαζί μας, θα ειδικευτεί σε οποιοσδήποτε τομέα για να μας βοηθήσει. Είναι εκείνη που μας μαθαίνει να προσπαθούμε, να μην τα παρατάμε, να αγωνιζόμαστε, να είμαστε ανεξάρτητοι. Είναι εκείνη που πνίγει το δάκρυ της για να μη μας στεναχωρήσει. Είναι εκείνη που καταλαβαίνει τι μας απασχολεί χωρίς να της το πούμε, που δε μας βλέπει ως λάθος και μας θεραπεύει με μια αγκαλιά της. Είναι εκείνη που μας μαθαίνει να πετάμε, για να βρεθούμε εκεί που λαχταράμε. Είναι εκείνη που προσφέρει ανιδιοτελώς την αγάπη και τη στήριξή της χωρίς να γνωρίζει αποστάσεις, προδοσίες, εγωισμούς γιατί είναι πάντα εκεί και η αγκαλιά της είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο!
  Σε λίγες μέρες πλησιάζει η γιορτή της Μητέρας αν και όπως είπαμε πιο πριν της αξίζει να γιορτάζει κάθε μέρα, αυτήν την συγκεκριμένη μέρα θέλουμε με ένα δικό μας δώρο μέσα από την καρδιά μας να της δείξουμε και εμείς  το πόσο σημαντική και αναντικατάστατη είναι στη ζωή μας! Το αναπόσπαστο κομμάτι μας!
  Μερικές φορές η αναζήτηση του κατάλληλου δώρου προκαλεί άγχος, ανησυχία και εκνευρισμό γι’ αυτό το καλύτερο είναι να επιλέγουμε με ψυχραιμία και με γνώμονα τη αγάπη που νιώθουμε για τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μας, τη μαμά μας. Άλλωστε μεγάλη σημασία έχει η συναισθηματική και όχι η υλική αξία του δώρου. Ένα απλό και συμβολικό δώρο που δίνεται με αγάπη προκαλεί αμοιβαία ικανοποίηση, ενθουσιασμό και χαρά.  Η οικονομική κρίση επιβάλλει την περικοπή των περιττών δαπανών και τις «πολυτέλειες» ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται, πολλές φορές και η αγορά εντυπωσιακών και ακριβών δώρων. Δεν είναι απαραίτητο, όμως να γίνουν «περικοπές» και στα συναισθήματα καταστρέφοντας τις πολύτιμες ανθρώπινες σχέσεις. Η προσφορά του δώρου όταν εμπεριέχει συναισθήματα, ενδυναμώνει τους δεσμούς και δίνει χαρά και στις δυο πλευρές.
  Η πραγματική αξία του δώρου βρίσκεται:

  • Στο προσωπικό στοιχείο του ατόμου που δωρίζει υπολογίζοντας ταυτόχρονα το γούστο, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του παραλήπτη.
  • Στη χαρά και αγάπη και ο ενθουσιασμός του παραλήπτη αποτελεί ανταμοιβή.
  • Στη βαρύτητα της συναισθηματικής αξίας και όχι της υλικής αξίας του δώρου.
  • Στη συναισθηματική επικοινωνία, που ενδυναμώνει τις σχέσεις και συνοδεύεται από όμορφες στιγμές.
  • Στη δημιουργικότητα και τη φαντασία που έχει χρησιμοποιήσει το άτομο προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό ανταλλαγής συναισθημάτων.
  • Στο χρόνος και σκέψη για την επιλογή ή την κατασκευή του δώρου.

  Μητέρα είναι η αγάπη! Και κάθε μητέρα θα πρέπει να γιορτάζει κάθε μέρα! Ας εκτιμήσουμε, λοιπόν, την πραγματική αξία του δώρου. Δωρίστε κάτι από την καρδιά σας, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα αλλά μη διστάσετε να «ξοδέψετε» συναισθήματα, δημιουργία, φαντασία και χαρά.
  Χρόνια Πολλά σε όλες τις πραγματικές μητέρες, στις καταπληκτικές μητέρες, στις γυναίκες – ηρωίδες που γέννησαν και που δε γέννησαν, αλλά αγάπησαν. Χρονιά πολλά σε όλες!

Βρείτε στο κατάστημά μας πρωτότυπα δώρα για τη γιορτή της μητέρας και κάντε τη μέρα αυτή μοναδική.