Enter your keyword

Πως να επιλέξετε μπομπονιέρες βάπτισης

Πως να επιλέξετε μπομπονιέρες βάπτισης

Πως να επιλέξετε μπομπονιέρες βάπτισης

Η μπομπονιέρα αποτελεί ένα αναμνηστικό δώρο της βάπτισης που προσφέρετε στους καλεσμένους σας για να θυμούνται αυτή τη σημαντική μέρα για εσάς και το μωρό σας. Πριν όμως διαλέξετε τη μπομπονιέρα που θα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να καταλήξετε στο θέμα που θα έχει η βάπτιση που θα οργανώσετε.

μπομπονιέρες βάπτισης

Βάπτιση με Θέμα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες βαπτίσεις αποκτούν ένα θέμα, που με συγκεκριμένα στοιχεία και χρώματα αποδίδεται η θεματολογία σε κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια της βάπτισης. Από τον στολισμό έως τις μπομπονιέρες μικρών & μεγάλων, τα γλυκά, τις γεύσεις, τα χρώματα, όλα βοηθούν στην απογείωση του θέματος που έχει επιλέξει η μαμά και ο μπαμπάς για την βάπτισή του μωρού τους! Η μόδα θέλει όμορφους χρωματισμούς που αποπνέουν συνοχή και ενιαίο concept στο κάθε τι. Ξεχάστε τις διαφορετικές μπομπονιέρες, τον ασύνδετο στολισμό κολυμπήθρας και την λαμπάδα της βάπτισης που είχε απλά ένα ύφασμα! Η θεματολογία γίνεται η αρχή και το τέλος και όλα μαζί εξιστορούν ένα όμορφο παραμύθι!

μπομπονιέρες βάπτισης

Μια βάπτιση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μια θρησκευτική τελετή και τόσο χαρούμενη όσο μια εκδήλωση που γιορτάζεται με φίλους και συγγενείς. Χαρίστε στους καλεσμένους σας ένα δώρο για να θυμούνται τη βάφτιση για πάντα. Για να επιλέξετε την κατάλληλη μπομπονιέρα για εσάς, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε το είδος της μπομπονιέρας που θέλετε. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μπομπονιέρας που ταιριάζει σε κάθε γούστο όπως τούλινες, κουτάκι, πουγκί, εικόνα, κρεμαστή ή κάποιο χρηστικό ή διακοσμητικό αντικείμενο.

Μπομπονιέρες βάπτισης κουτάκι

Υπάρχουν κουτάκια για μπομπονιέρες από διαφορετικά υλικά όπως χάρτινα, μεταλλικά ή ξύλινα. Υπάρχουν μονόχρωμα, ριγέ, πουά, καρό, κραφτ οικολογικά. Το καλό με τα κουτάκια για μπομπονιέρες είναι ότι προσαρμόζονται εύκολα στο θέμα της δικής σας βάπτισης καθώς μπορεί να δεθούν επάνω τους μπρελόκ, ξύλινα αντικείμενα, μαγνητάκια, σχέδια από φύλλο αλουμινίου, μεταλλικά αξεσουάρ. Τα αντικείμενα δένονται με κορδόνια και κορδέλες που μπορεί να διαλέξει κανείς από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με προσεγμένους φιόγκους. Επίσης στα κουτάκια από εξαιρετικής ποιότητας χαρτί γίνεται εκτύπωση και συνδυάζεται έτσι η μπομπονιέρα με το προσκλητήριο της βάπτισης. Τα κουφέτα τυλίγονται με τούλι και τοποθετούνται μέσα στο κουτάκι.

Τα ξύλινα κουτιά μπομπονιέρας αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τη βάφτιση του μωρού σας. Βάλτε μέσα τα κουφέτα και την πρόσκληση και προσκαλέσετε τους αγαπημένους φίλους σας. Μια μοναδική πρόταση μπομπονιέρας που θα εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά και θα σας θυμούνται για πάντα, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κουτάκι αποθήκευσης.

Μπομπονιέρα πουγκί

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε μπομπονιέρες πουγκί οι οποίες βγαίνουν σε διάφορα υφάσματα (λινάτσα, γάζα, βαμβακερά, τζιν, υφασμάτινα, οργάνατζα) και χρώματα (μονόχρωμα, ριγέ, πουά, καρό). Όπως και τα κουτάκια, έτσι και οι μπομπονιέρες πουγκί μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε κάθε θέμα βάπτισης καθώς μπορούν να διακοσμηθούν με μπρελόκ, ξύλινα αντικείμενα, μαγνητάκια, σχέδια από φύλλο αλουμινίου, μεταλλικά αξεσουάρ. Τα αντικείμενα δένονται με κορδόνια και κορδέλες στο χρώμα που εσείς επιλέγετε. Υπάρχουν και πουγκιά που έχουν προτυπωμένο σχέδιο το θέμα της βάπτισης. Τα κουφέτα τυλίγονται σε ένα μεγάλο τούλι που μπαίνει μέσα στο πουγκί για να φαίνεται πιο φουσκωμένο και γεμάτο.

Κρεμαστές μπομπονιέρες

Οι κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρια και κορίτσια αποτελούν μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή επιλογή για τη βάπτιση του μωρού σας. Κρεμαστές μπομπονιέρες μπορούν να γίνουν τα παρακάτω:

  • Μπρελόκ
  • Σχέδια από φύλλο αλουμινίου
  • Μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς ή πεταλούδας
  • Ξύλινα αντικείμενα για κάθε θέμα βάπτισης
  • Κρεμάστρες

Τα αντικείμενα δένονται με μακριά κορδόνια ή κορδέλες σε χρώματα της επιλογής σας και πάνω τους δένεται το τούλι που περιέχει τα κουφέτα. Τα τούλια μπορεί να είναι δύο ή τρία ή πέντε, όσα θέλετε εσείς.

Εικόνες για μπομπονιέρες

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μπομπονιέρες με εικόνες των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας (μπορεί να γίνει επιλογή αγίου ή αγίας), την Παναγία και το Χριστό. Οι εικόνες είναι κεραμικές ή ξύλινες είτε με κρίκο για να κρεμαστούν στο τοίχο είτε με βάση. Υπάρχουν και γυάλινες εικόνες καθώς και γυάλινες οι οποίες είναι μέσα σε κουτάκι. Οι εικόνες δένονται με τούλι που περιέχει τα κουφέτα, σε χρώμα της επιλογής σας, στο πίσω μέρος της εικόνας με κορδέλες.

Αντικείμενα

Μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα για μπομπονιέρες βάπτισης. Από κουμπαράδες, κούπες, κορνίζες, ξύλινες φιγούρες, καδράκια, μαξιλαράκια, μεταλλικά, υφασμάτινα, κεραμικά μέχρι και γυάλινα αντικείμενα. Φυσικές λευκές πέτρες που έχουν επάνω κολλημένα μεταλλικά αξεσουάρ. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια που διατίθενται για παιδικές μπομπονιέρες. Η θεματολόγια από τα αντικείμενα μέχρι τα υλικά για τις μπομπονιέρες καλύπτει όλα τα πιθανά θέματα για βάπτιση.

Προσωποποιημένες μπομπονιέρες

Η τάση του να προσφέρει κανείς προσωπικές μπομπονιέρες, δηλαδή διαφορετικά δώρα για τον καθένα, είναι μια επιλογή εφικτή και πολύ ενδιαφέρουσα.

Η αναγραφή του ονόματος του καλεσμένου, είτε η χρήση μηνυμάτων, συμβόλων ή διαφορετικών σχημάτων, ανάλογα με το πρόσωπο για το οποίο προορίζεται η κάθε μπομπονιέρα, είναι μια καινούργια ιδέα, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη!

Το κόστος είναι μεν κάπως υψηλότερο, όχι όμως απαγορευτικό, με τις σύγχρονες δυνατότητες παραγωγής. Το μόνο που απαιτεί η επιλογή αυτή είναι μια ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να μεθοδευτεί σωστά και με ιδιαίτερη προσοχή η διανομή τους στους καλεσμένους. Ασφαλώς, στην περίπτωση πάντως, που την τελετή της βάπτισης ακολουθεί τραπέζι, το όλο θέμα γίνεται πιο απλό.

Οι πιο δημοφιλείς τάσεις για μπομπονιέρες

Όπως η μόδα, έτσι και οι τάσεις στις μπομπονιέρες αλλάζουν, και κάθε χρονιά υπάρχουν όλο και περισσότερες επιλογές σε υλικά από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς για τη μπομπονιέρα που θέλει. Οι περισσότερες μαμάδες αναζητούν στα social media, στο instagram και στο pinterest για να πάρουν ιδέες για τη βάπτιση του μωρού τους. Διαβάζοντας διάφορα άρθρα και ψάχνοντας φωτογραφίες με θέματα που τους αρέσουν αποφασίζουν τελικά που θα απευθυνθούν για να προμηθευτούν τα δικά τους υλικά διακόσμησης και φυσικά τις μπομπονιέρες τους. Παρακάτω θα βρείτε τις κορυφαίες τάσεις για μπομπονιέρες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να πάρετε ιδέες για να επιλέξετε τη μπομπονιέρα της δικής σας βάπτισης.

Κίτρινο χρώμα

Το χρώμα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι το κίτρινο. Το κίτρινο χρώμα συμβολίζει την ευφυΐα και την αισιοδοξία. Ξεφύγετε από το λευκό ως χρώμα του γάμου ή της βάπτισης και επιλέξτε το κίτρινο που μπορεί να συνδυαστεί πολύ με μωβ, πράσινο και το χρώμα της άμμου.

Φύση

Το πράσινο χρώμα και η φύση αποτελεί μια επιλογή που επιλέγουν πολλοί. Φύλλα, κλωνάρια και άνθη προσθέτουν στυλ και δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στις μπομπονιέρες σας.

Boho

Από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στα social media αποτελεί η τάση boho που παραμένει ψηλά στην προτίμηση για βαπτίσεις και γάμους.

Μπαμπού

Το μπαμπού είναι τόσο παλιό και ταυτόχρονα τόσο νέο που είναι μόδα από μόνο του. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί κεντρικό υλικό στη διακόσμηση γάμων, αλλά και στυλ για μπομπονιέρες βάπτισης για τους καλεσμένους. 

Minimal

Για αυτούς που προτιμούν κάτι πιο απλό, ακολουθήστε τις απλές λιτές γραμμές στη διακόσμηση και στη μπομπονιέρα σας. Μίνιμαλ υλικά και υφάσματα μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχες και σικ δημιουργίες που θα αποτελέσουν τις μπομπονιέρες σας.

Vintage

Η τάση vintage είναι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και επιλέγεται συχνά όχι μόνο για τις μπομπονιέρες αλλά και ως θέμα για όλη τη βάπτιση, τη μπομπονιέρα και τη διακόσμηση.

Μπορείτε να επιλέξετε το θέμα της αρεσκείας σας για τη μεγάλη αυτή μέρα και να δημιουργήσετε μια αξέχαστη ανάμνηση, με τον Ξυλόκοσμο στο πλευρό σας. Έχουμε δημιουργήσει πολλές μπομπονιέρες για βαφτίσεις και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε την εμπειρία να δημιουργήσουμε μοναδικές θεματικές και όμορφες δημιουργίες για το μικρό σας. Αγαπάμε τη δουλειά μας και γι’ αυτό όταν πρόκειται για την ειδική μέρα του παιδιού σας, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και πεποιθήσεις με έναν μόνο στόχο: να κάνουμε τα πάντα τέλεια και αξέχαστα! Μας αρέσουν οι προκλήσεις και μπορούμε να εγγυηθούμε εξαιρετικές ιδέες για τη βάπτιση του μωρού σας.

Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2511 111 683 ή να μας στείλετε e-mail: info@ksilokosmos.gr. Για μια πιο άμεση επικοινωνία βρείτε μας στο Facebook.